Sunday, April 18, 2010

SALAM IMTIHAN BUAT SEMUA..


Assalamualaikum wbk

Selamat malam kepada semua ..


Akhir-akhir ini saya menyelusuri hari-hari seperti biasa..dengan pelbagai aktiviti dan agenda yg dirancang dan tidak dirancang..Yang pastinya di bawah rancangan Sang Pencipta.Allahu Akbar! Tetapi setiap hari itu menawarkan pengalaman yg berbeza-beza sebagai pengajaran yg berguna buat insan biasa seperti saya..Alhamdulillah..Satu yg pasti ada sesuatu yg lama saya tinggalkan sepanjang tempoh itu..Ya! Update blog..


Bukan tiada kisah yang mahu dikongsikan , bukan tiada cerita yang mahu dihuraikan, tetapi tuntutan semasa dan ‘cuaca’ yang berubah-rubah, terkadang panas , terkadang hujan, menjadikan saya mewujudkan pilihan.Sedar tak sedar, sekarang sudah memasuki fasa-fasa peperiksaan. Maka sudah semestinyalah peluang ini digunakan untuk mengulangkaji /mencari pelajaran. Para pelajar tahun akhir yg mengambil PSM kebanyakan sudah lega saya kira kerana sudah melepasi fasa ‘bertemu dan berbicara’ dengan panel masing-masing..Tidak terkecuali juga saya…Alhamdulillah, akhirnya..


Ok..selamat berjaya kepada semua..ALL THE BEST..Kerana ALLAH untuk ISLAM..

Let's ShoOt the GoaLs!!


Di kesempatan ini, sukalah saya berkongsi beberapa tips LANGKAH BIJAK ORANG CEMERLANG..Hah..siapa yg nak jadi cemerlang, jom kita sama2 ikut tips2 ni..bila nak mula?Of course la right now..Siapa xnak jd cemerlang, xperlu ikut..


But remember one thing!

"UMAT ISLAM HARUS CEMERLANG, HARI INI MESTI LEBIH BAIK DARI SEMALAM.."here it is,


LANGKAH BIJAK ORANG CEMERLANG:


1)Buat apa yg orang GAGAL xsuka buat

2)HATI mesti BERSIH

3)NIAT murni-(sentiasa update niat--kerana ALLAH)

4)Menjaga IBADAH

5)Hus Nuzon

6)Kenalpasti masalah

7)Cari HIKMAH setiap yg berlaku

8)Cari HAKIKAT kehidupan

9)Buat perancangan--merancang tu penting

10)BUAT YANG TERBAIK!!
DARI SAYA UNTUK SEMUA,

SERIKANDI86..

HomeSweetHome

No comments:

>